Tagintézmény szintű belépés az e-napló-hoz

 

belépésEK

 

 

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek:
(katt a képre)

 

A XXI. század modern iskolájában elengedhetetlen a korszerű infokommunikációs eszközök használata az oktatással kapcsolatos adminisztráció területén is. Ennek egyik hatékony eszköze lehet az elektronikus napló alkalmazása, amely alkalmas a tanárokra, az osztályfőnökökre nehezedő adminisztrációs terhek könnyítésére. Az e-Napló a legkorszerűbb informatikai technológiákat ötvöző elektronikus osztálynapló, amelyet a közoktatásban és szakképzésben is hatékonyan lehet használni, az általános iskoláktól kezdve egészen a különböző szakképzési, felnőttképzési intézményekig. A szoftver megőrzi a hagyományos, papír alapú naplók használatának előnyeit, ugyanakkor egyesíti azokat az elektronikus adattárolás, adatkezelés gyorsaságával és hatékonyságával.

Az elektronikus osztálynapló célja

A Tanár és a Szülő közti kommunikáció egy magasabb foka, mint az eddigi nyomtatott formájú ellenőrző volt. Sokkal informatívabb, interaktívabb, ezáltal a szülők és a tanár közt sokkal közvetlenebb és információdúsabb kapcsolat alakulhat ki.

 

Működési elve

Az internet segítségével, azon keresztül megvalósított olyan tájékoztató felület, mely a Tanár és a Szülő közti információáramlás leggyorsabb és legbiztonságosabb formája lehet. A Tanár által felvitt adatok kódoltak, így ezek csak azok számára elérhetőek, olvashatóak, akik számára rögzítésre kerültek. Adott diák szülője kizárólag a saját gyermeke jegyeit, értesítőit láthatja, kaphatja meg. A szülő, diák és tanár hozzáférése a számára regisztráció után elfogadott megerősítés alapján történhet meg. Az év közben történt, diákokat érintő adatok (jegyek, dicséretek, megrovások, hiányzások stb.) bevitele az adott szaktanár vagy osztályfőnök által történik.
 

 • E-llenőrző

  A funkció a papír alapú ellenőrző elektronikus formája, de annál bővebb adattartalommal és gyorsabb elérhetőséggel. A bejelentkezett felhasználó (szülő, tanár vagy diák) számára az adott diák kiválasztott évi jegyeit és bejegyzéseit tekintheti át, a hiányzások, beírások és egyéb ide tartozó információkkal együtt. A szülő és diák ezt a táblázatot csak olvasni tudja, kivéve egyes helyeken a szülői reagálási lehetőséget. A rendszer lehetőséget ad arra is, hogy az esetleges dolgozatok beszkennelt formáját feltöltsék az E-llenőrzőbe, amennyiben azt a szülő kéri, így nem fordulhat elő, hogy a diák azt elfelejti hazavinni vagy megmutatni.

   

 • Osztálynapló

  Ez a modul tanárok, osztályfőnökök és iskolai adminisztrátorok számára osztály és tantárgyszintű áttekintést tesz lehetővé, az E-llenőrző funkcióval azonos adattartalommal.

   

 • Órarend

  Az „Órarend” menüpont alatt a gyermeke aktuális heti órarendjét látja. Ha plusz órája van, esetleg elmarad órája akkor az itt egyértelműen látszódni fog. Az egeret az órarendi bejegyzés fölé mozgatva, bővebb információt kaphat az adott óráról.

   

 • Hiányzások

  Havi bontásban tudja nyomon követni gyermeke hiányzásait.

   

 • Bejegyzések

  A dicséretek, figyelmeztetések, intők nyilvántartására szolgál.

   

 • Üzenő

  Az „Üzenetek” menüpont alatt az osztály tanárának, szüleinek vagy más szülőknek illetve diákoknak lehet üzeneteket küldeni. Az üzenet megírása előtt ki kell választani, hogy melyik csoportnak vagy személynek akarunk üzenetet küldeni. Ha a keresett tanár, diák vagy szülő nincs a listában, a kis nagyító ikonra kattintva a megjelenő név mezőbe kell beírni a keresett nevet vagy annak töredékét. A „Keres” feliratú gombra történő kattintás után a legördülő listában megtalálható lesz a keresett név. Az üzenetet a „Küldés...” gombra kattintva küldhetjük el. Amennyiben valamilyen működésbeli hibát, hiányosságot észlelnek, kérjük, hogy a  naplo@tapolcaialtisk.hu email címen jelezzék a rendszeradminisztrátornak

 

 

 

 

Vegye fel a kapcsolatot rendszergazdánkkal a felmerülő kérdések, problémák megválaszolásához


Címzett:
Neve:
Email címe:
Tárgy:
Üzenetének szövege:

 

 

TBLÁI 2014 | Webdesign: BC | Oldal tetejére